Kirjoitin tänne muutama päivä sitten pitkän sepustuksen Chilen ruoasta huomatakseni äsken, että se on kadonnut jonnekin bittiavaruuteen. No bueno. On siis aloitettava alusta.

Chilessä oli aivan loistava ruokatarjonta. Sain siellä tähän astisen elämäni parhaita äyriäisiä, mutta myös aivan valtavan hyvää mättöä. Sain myös todella keskiluokkaista kalaa ja aivan kamalaa mättöä, mutta ei niistä sen enempää.


Chorillana <3 Mitä nainen voi enää tämän annoksen jälkeen haluta?
(Taustalla Janin ja Jounin lemppari - simpukoita syövä valas)


Completo - avokadoa, nakki, tomaattia, ETIKKASIPULIA, majoneesia. Tämä ruoka oli tälle ruokabloggarille liikaa. Kaiken muun vielä jotenkin kestin, mutta ETIKKASIPULI. Minä ronkin hampurilaisestakin suolakurkut pois ja sitten minun hodarini on täytetty ETIKKASIPULILLA. Viekää se pois ja nopeasti, por favor.

 

Elämäni parhaita äyriäisiä ja erittäin ison kala-annoksen sain Valparaisossa kauppatorin vieressä olevasta Porto Viejo ravintolasta. (Kaikille tiedoksi, että jos haluaa hyvää kalaruokaa niin on mentävä kauppatorin viereen johonkin ravintolaan, jossa ei ole koskaan kuultu kangaspöytäliinoista tai siitä että juomalasit voi pestä kunnolla.) Minä en ole mikään äyriäisten ystävä ja ravintola-annokseni sisältikin kalaa. Sain kuitenkin maistella Janin ja Jennin äyriäisruukuista eriskummallisia mereneläviä. Luulen, että mereneläväruukku olisi ollut minulle vähän turhan hard corea, joten olin tyytyväinen annokseeni. Äyriäisruukkujen jättisimpukat olivat hieman pelottavia aloittelijalle. Kun pienissä simpukoissa kaikki osaset ovat tarkoin piilossa ja sen voi vaan heittää suuhun, niin näissä kaikki osaset olivat suurennettu 100-kertaisiksi eikä se ollut kaunista. Luulen, että mun tottumattomuus äyriäisiä kohtaan johtuu siitä että ne ovat aina todella kalliita ravintolassa eikä niitä sitten uskalla tilata, jos ne onkin pahoja. Sen lisäksi saamani purkkisimpukat pizzan päällä ovat olleet aina todella pahoja ja pakastekatkaravut maistuvat vetiselle pahalle..


JanskuPanskun "rajoja kokeileva" äyriäisruukku


SanskuPanskun "varma valinta" kala-annos

P.S. En jaksanut annosta loppuun.