Ennen matkaa totesin, että syömisen ja juomisen lisäksi kaikki muu on epäolennaista. Tästä syystä yritimmekin välttää kaikkea epäolennaista ja keskityimme pääasiaan eli syömiseen. Yritimme koko matkan ajan syödä mahdollisimman paljon kaikkea erilaista. Ekana päivänä söimmekin sushia, blinejä, leivoksia ja keittoa. Siitä oli hyvä lähteä liikkeelle, sillä kun olimme saaneet kyseiset asiat syötyä, niin jaksoin kaivaa ensimmäistä kertaa kameran esille mojiton valloittamana. Mojitot eivät maistuneet samalta kuin meidän omatekemät (asiaan ilmeisesti liittyy rommin ja mintun määrä - meidän tekemissä rommia on enemmän ja minttua vähemmän), mutta hyviä ne olivat silti.



Seuraavana päivänä eli perjantaina mukaamme liittyi Jyskä, joten oli tsempattava kulttuurin suhteen, jotta näyttäisimme Tiian kanssa edes vähän oikeaoppisilta turisteilta. Kävelimme maisemareittiä pitkin Nevskille Jyskän toimiessa matkaoppaana.



 

Jämähdettiin Verikirkolle, mutta syynä ei ollut itse kirkko vaan aivan jäätävän tyhmän näköisesti poseeraavat hääparit ja tietenkin matkamuistokrääsäkojut.



Tuliaisten ostamisen jälkeen päästiin syömään sushia ja juomaan skumppaa meidän lemppari sushipaikkaan nimeltä Dve Palochki.
 


Sushin jälkeen mentiin käymään Eremitaasissa, jonka jälkeen päästiin taas syömään. Tällä kertaa ravíntola oli gruusialainen ja ruoka jälleen erinomaista. Paikan nimeä en tiedä, kun en kyrillisiä kirjaimia osaa, mutta se oli sirkuksen vieressä joen/kanaalin toisella puolella. Itse söin stroganoffia, joka oli meidän pöydän onnistunein valinta. Tähän vielä lisään, että illalla käytiin toisessa gruusialaisessa ravintolassa syömässä hatsaburia, joka on juustolla päällystetty litteä leipä. (Joku voisi sanoa, että se on pizzaa ilman täytteitä.) Kannattaa kuitenkin kokeilla.
 



Päivän päätteksi söimme vielä kämpillä leivoksia ja joimme skumppaa. Tässä vaiheessa jopa allekirjoittanut oli aivan ähky, joten voimme sanoa päivän onnistuneen loistavasti.