20h matkustamisen jälkeen saavuimme Buenos Airesiin. Silloin tajusin viimein, että ihmiset täällä eivät oikeasti puhu muuta kuin espanjaa (haaste 1 --> opettele puhumaan espanjaa).

Asuntola oli pieni järkytys (haaste 2 --> opettele elämään askeettisesti), sillä näin suomalaisen näkökulmasta tämä on jäänyt puoliksi kesken - katto, lattia ja huoneen keskellä oleva pylväs ovat  betonia enkä usko, että niitä tullaan missään vaiheessa maalaamaan tai päällystämään.


Hogar dulce hogar

Suihkusta sain niskaani ensimmäisenä aamuna vain kylmää vettä (haaste 3 --> opettele käymään kylmässä suihkussa).


Huomatkaa ihunainen lattia!

Sen lisäksi huoneeseen kuuluu kaikki äänet, sillä seinät ovat varmasti tehty paperimassasta. Naapurihuoneen asukkien vetäessä vessan ääniefektit ovat sitä luokkaa, että moni kotiteatteri jää kakkoseksi. Illalla nukkumaan mennessä muut vaihtarit alkavat tehdä ruokaa yhteisessä keittiössä ja on ihan mahdoton saada unta ennen ku he lähtevät yhteisestä tilasta pois. Aamuisin työmiehet aloittavat hakata vasaralla asuntolamme vieressä olevalla rakennustyömaalla klo7. Ei siis tarvitse pelätä, että täällä tulisi nukuttua liikaa. (HAASTE 4 --> OPETTELE NUKKUMAAN HÄIRIÖISTÄ VÄLITTÄMÄTTÄ).

Asuntola on kuitenkin siisti, siivooja käy joka päivä petaamassa sängyn ja ensimmäisten yöunien jälkeen asuntola alkaa näyttää jo paljon paremmalta. Ehkä se espanjakin alkaa jossain vaiheessa sujua (siihen kyllä tarvitaan enemmän kun yksi yö). Aulassa on aina vähintään yksi vartija ja joka puolella on kameroita. Täällä ei siis tarvitse varkaita pelätä ja jos joku koputtaa oveen niin tietää ilman kysymistä, että siellä on joko Noora tai Jani. Kouluun ei myöskään pääse vartijoiden ohi ilman henkilökorttia. Koulu on samassa korttelissa asuntolan kanssa ja matkaa kertyy noin 300m. Ihan mukava ominaisuus siihen nähden että jotkut tulevat joka aamu 45min metrolla kouluun. Tästä syystä yritän kestää sen asian ettei seinissä ole minkäänlaista äänieristystä ja eipä kai minulla muita vaihtoehtoja ole.


Näkymät ikkunasta eli rakennustyömää ja koulurakennus

Lämmintä on ollut reilu 30 astetta ja aurinko paistaa, joten ihan jees. Eilen taisi olla 35 ja oli kyllä aika tosi kuuma jopa minun makuuni. Tänään kuitenkin vain yli 20astetta internetin mukaan. Pahoittelut pitkästä kirjoituksesta, mutta olen koonnut tätä monta päivää jo wordiin, kun ei ole netti toiminut.