CABJ tarkoittaa mitäpä muutakaan kuin Club Atlético Boca Juniors jalkapallojoukkuetta. Sunnuntaina käytiin katsomassa Bocan peli San Lorenzoa vastaan. Peli oli hyvin valittu, sillä se oli ehkä ainoa peli, jonka Boca on tänä vuonna voittanut. Syyt siihen miksi me sitten menimme katsomaan ei-niin-hyvää-joukkuetta on se, että

1) Bocalla on aivan uskomaton fanijoukko, joka saa jalkapallopelin muuttumaan suuriksi juhliksi ja 

2) Boca on onnistunut aivan loistavasti markkinoinnissa, minkä seurauksena kaikissa matkaoppaissa käsketään mennä La Bomboneralle Bocan peliin (ja mieluiten kun Boca pelaa River Platea vastaan - tämä peli olisi kuitenkin ollut köyhälle kallista, joten se jäi väliin).

 
La Bombonera
 

Minä en pidä jalkapallosta. Vaikka Tape tuomaroi sitä ja kummipoika pelaa sitä, niin minä en pidä jalkapallosta. Olen luvannut alkaa seuraamaan tätä jaloa pallopeliä sen jälkeen, kun Oskari pääsee pelaajaksi Manchester Unitediin (tai Liverpooliin, niin kuin hän itse haluaa), mutta ennen sitä annan itselleni luvan olla pitämättä jalkapallosta.

MUTTA, MEN, ABER, BUT!

Sunnuntaisesta pelistä minä nautin. Nautin siitä, koska koko pelin ajan Bocan kannattajat lauloivat kannatuslauluja, rummut soivat ja ihmiset pomppivat katsomossa niin paljon, että se tärisi, minkä seurauksena aloin pohtia kuinka hyvä (tai huono) rakennusinsinööri on laskenut lujuuslaskelmat ja onko stadionin rakennuksessa käytetty ristikkorakenteita, jotka ovat kuulemma kaikista kestävimpiä rakenteita. Kaikki tämä sai minut unohtamaan jalkapallon, kunnes tuli maali ja ihmiset hyppäsivät puoli metriä eteenpäin ja hurrasivat. Aivan älytön fiilis. Upeaa.


Boca huligaanit

 

Teimme pelissä tietysti kaiken, josta varoitetaan kaikkialla:

1) Ostimme peliliput pimeästi (20€:lla). --> Se on sitä korruptiota, josta koulussa puhutaan.

2) Menimme Bocan fanikatsomoon, jossa on kaikki pahimmat fanit (lue: huligaanit).

3) Menimme fanikatsomossa alosaan ja siellä, jos missään, joutuu ihmisten jalkoihin ja tukehtuu.

4) Kävelimme La Bocasta pimeällä kotiin, vaikka La Bocassa ei saisi edes olla pimeällä.

Kaiken tämän jälkeen me olemme elossa. Meiltä ei edes varastettu mitään ja ilta oli loistava, vaikka emme edes tienneet vielä tuntia ennen pelin alkua pääsemmekö sinne. Qué loco!
 


Sandy, hymy ja veljen inttitakki

 

P.S. Palermo on paras pelaaja!