Nyt on alkanut tulla kiire kaikkien ravintoloiden läpikäymisessä. Tällä hetkellä on enää viikko aikaa Buenosissa, jotenkin outoa, kun välillä on tuntunut että täällä ollaan 13miljoonan muun ihmisen kanssa lähes elinikä. Mutta tosiaan vähiin käy tämäkin aika ennen kuin loppuu. Ruoka on edelleen se juttu, jota tulen täältä kaipaamaan Suomessa. Nyt kuitenkin asiaan eli Benihanaan. Benihana on amerikkalainen ketju ja se on rantautunut myös tänne Buenos Airesiin.


Benihanan löytää Alto Palermon ostoskeskuksesta ehkäpä koko Argentiinan amerikkalaisimmasta nurkkauksesta. Itse en keksi mitään amerikkalaisempaa kuin TGI Fridays, Starbucks ja MacDonalds, joka löytyy kulman takaa.


Ensimmäisellä kerralla maisteltiin sushia ja muistettiin vasta puolessa välissä ottaa kuva.


Maisteltiin myös drinksuja Happy Hourilla, joka on joka päivä klo16-20. (Kuvassa KäteväKoneTekkari, joka korjasi meidän huoneen oven ja Noora - Kiitos KKT!)


Toisella kerralla päätettiin mennä pöytään, jossa kokki tekee ruoan meidän edessä. Tämä oli taidetta. Ihmeteltin, huokailtiin ja naurettiin vuoron perään.


Parhaat ruoat olivat MangoShrimpsit ja naudan sisäfilepihvi. Annoksella, johon kuului alkukeittto, salaatti, riisi ja pääraaka-aine, oli hintaa 10-16€. Minä söin Jennin kanssa annoksen puoliksi. Puolittaminen maksoi 2€ ja sain oman riisin, salaatin ja keiton. Lopuksi oli vielä teetä, joka maistui siltä kun lehmä olisi pieraissut kiehuvaan veteen.


Pakko oli myös ottaa sushia ja tällä kertaa muistettiin ottaa kuvakin heti alussa. Tällainen annos maksaa Happy Hourilla 7€ ja siinä on 16 sushirullaa.


Kokeilun alaisena olivat myös Martinit. Jenni kuvaili etualalla olevaa martinia näin: "Näyttää ihan siltä kuin joku olisi unohtanut vetää vessan ja se kakka ois värjännyt sen veden siellä pöntössä. Kuka oikeasti myy tollaisia drinkkejä ravintolassa?!?!" Martinissa oli joku japanilainen luumu keskellä, joten lausahdus drinkin ulkonäöstä oli mielestäni hyvin osuva.


Kaikki olivat tyytyväisiä ruokiinsa. Ruokashow oli upea, mutta edelleen tämän ravintolan parasta antia on sushi. Minun osaltani illalle tuli hintaa sushin, pääruon ja muutaman martinin kanssa tippeineen 23€. Paljonkohan sama ilta olisi maksanut Suomessa?