Nämä kuvat olen ottanut jo maaliskuussa ja ne on odottaneet julkaisua siitä saakka. On ollut niin kiire muka ja viime viikolla viimein havahduin, että minulla on vaikka kuinka paljon asioita, joista mun on pitänyt kirjoittaa. Nyt olenkin tsempannut vähän ja laitan näitä juttuja pikkuhiljaa tulemaan tänne teidänkin nähtäville. On se niin outoa, kun alussa viihdyin jugurttihyllyjen edessä niin kauan, että muut aina hermostuivat ja nykyään kaupassa käyminen Argentiinassa on vain pakollinen toimenpide. Hyvä, että otin nämä kuvat jo niin alussa reissuani, koska nyt moni asia saattaisi vaikuttaa ihan itsestäänselvyydeltä ja tylsältä eikä kuvia tulisi otettua.


Empanadas - näiden sisällä on jotain täytettä ja ne voi olla uunissa tai uppopaistorasvassa paistettuja. Argentiinassa kaikkea on aina jamón y queso täytteellä, kuten myös näitäkin. Yleensä empanadat ovat todella hyviä. Jauhelihatäytteessä on usein kananmunaa ja sipulia jauhelihan kanssa.


Matambre - tätä en ole suostunut syömään. Se näyttää niin iljettävältä. Tape vahingossa tilasi tällaista ravintolassa ja painoi mieleensä annoksen nimen, jotta ei toista kertaa tarvitse sitä syödä.


Argentiinassa 70% ihmisistä on köyhiä, joten kaikkea saa ostettua kilohintaan. Monilla ihmisillä on rahaa vain sen päivän tarpeisiin, joten kilon riisipakkaus saattaa olla liian kallista. Näin ostettuna kaikki on tietysti kalliimpaa, mutta kukapa sitä ajattelisi.


Salsa Golf - kastiketta, jota paikalliset käyttävät joka paikassa. Se on ketsuppi ja majoneesi risteytettynä. Tätä ollaan käytetty paljon silloin vielä kun jaksettiin tehdä kotona ruokaa. Kuuluisin ruoka tästä kastikkeesta on Palmito-pizza, jossa on pizzapohjan päällä salsa golfia, palmunsydämiä ja juustoa.


Tomaattimarmeladi - en ole törmännyt tähän muualla kuin kaupassa enkä ole viitsinyt ostaa purkillista. Maistoin tätä kummallisuutta jossain ja se oli ihan hyvää. En kyllä tiedä mitään muuta kuin voileipäkeksit, jonka päälle tätä voisi laittaa.


Dulce de Batata - tätä postausta kirjoittaessani tajusin etten ole maistanut kyseistä hyytelöä. Menin siis ravintolaan ja maistoin sitä. Dulce de Batata tarjoillaan jonkun kamalan juuston kanssa eikä tästä hyytelömäisestä bataattimuhennoksesta tule ikinä mun lempiruokaa.


Dulce de Leche - parasta. Sitä voi laittaa lettujen tai keksien päälle ja paahtoleivälle, mutta parasta se on suoraan purkista syötynä. Olen syönyt Dulce de Leche jäätelöä, lettuja, kääretorttua, pullaa, suklaata... Argentiinassa jälkiruoissa on suunnilleen aina tätä töhnää - eikä mistään turhasta syystä.


Mate - teetä, jota laitetaan kuppiin, kaadetaan vettä päälle ja juodaan pillillä, jossa on siivilä. Voin kuvitella, että jos tupakkaa laittaa kiehuvaan veteen ja juo sitä, niin siltä mate maistuu.


Viini - tää kuva on täällä vaan, koska noi vaaleanpunaiset pullot olivat niin söpöjä.