Toinen tavoitteeni tänne lähtiessäni oli oppia puhumaan espanjaa. Olen onnistunut siinä puolittain. Syynä pienoiseen epäonnistumiseen on se, että 4kk ei ole tarpeeksi aikaa oppia puhumaan uutta kieltä kunnolla. Koko ajan olen alkanut kuitenkin ymmärtää paremmin ja parin kuukauden jälkeen aloin jopa puhumaan espanjaa muuallakin kuin ravintolassa, jos on ollut pakko. Englannin kielen taito on kuitenkin niin älyttömän hyvä verrattuna espanjaan, että tahdon mieluummin siihen turvautua. Pystyn kuitenkin pärjäämään arkipäivän tilanteissa ja höpötellä joutavia matkustamisesta ja ruoasta. Tämä on ihan ok, sillä enpä minä muusta edes suomeksi höpöttele.

 
Yksi parhaimmista päivistä espanjaksi. Gauchon näköinen kaveri nimittäin opetti, että sanon 'mutta' sanan sillä tavalla että se kuulostaa 'koiralta'.

 

Meillä on ollut kaksi kertaa viikossa espanjan tunnit ja niillä ei ole oppinut mitään. Tunneilla me kuunnellaan sepustuksia politiikasta ja luetaan artikkeleita, joita kukaan ei ymmärrä. Tänään suullisessa kokeessa mun olisi pitänyt kertoa köyhistä lapsista, jotka liittyivät johonkin videoon, jota en ole koskaan nähnyt. Ei mennyt ihan nappiin se setti, mutta läpi kuitenkin. Parhaiten espanjaa olenkin oppinut katsomalla leffoja, joissa on tekstitys espanjaksi, jutellessa punaviinilasin äärellä tai pakkotilanteissa. Pakkotilanteista on hyvä esimerkki, kun oltiin ratsastamassa Barilochessa. Ratsastus kesti 3h ja syöminen saman verran. Oltiin siellä kahdestaan Tiinan kanssa ja meidän opas ei puhunut kuin korkeintaan viisi sanaa englantia. Höpöteltiin siis espanjaksi koko päivä. Välillä meinasi aiheet loppua, kun sanavarasto on vielä niin niukka, mutta hyvin me vedettiin.

Mun ehdoton lempisana espanjan kielessä on "cabalgaba". Se on imperfekti, joka espanjassa tarkoittaa mennyttä aikamuotoa, joka ei ole menneisyydessä päättynyt, ja se on taivutettu muoto sanasta ratsastaa yksikön 1. ja 3. persoonassa. Helppoa tää espanja siis.