Me ollaan oltu tosi kunnollisia turisteja. Ollaan käyty museoissa, katselemassa nähtävyyksiä ja käyty jopa opastetulla kierroksella parlamenttitalossa. Budapestissa on hyötyä olla opiskelija tai EU:n kansalainen, koska silloin kaikki on huomattavasti halvempaa tai jopa ilmaista.



Heti alkuun pamautettiin Terrori taloon (Andrássy út 60), joka on Tapen kämpän lähellä. Siellä on eka pitäneet majaa Unkarin natsit ja teloittaneet ihmisiä. Niiden jälkeen sinne on menneet kommunistit ja jatkaneet samaa touhua. Tämä museo oli kaikista ahdistavan kokemus. Alakerrassa oli pieniä sellejä, joissa vangit olivat ennen teloitusta.



Kiivettiin Gellértin vuorelle katsomaan maisemia. Sinne kapuaminen oli lähes yhtä paha kuin Machu Picchulle kiipeäminen. Onneksi olin juuri syönyt hampurilaisen, niin en ollut kiukkuinen. Tämän jälkeen mentiin katsomaan leffaa.



Sää on ollut hyvä koko viikon. Ainoastaan yhtenä päivänä on satanut vettä.



Syksyinen Pest



Parlamenttitalosta - kierros oli ilmainen EU:n asukkaille ja muille se maksoi melkein 15€.


Tänään käytiin Holocaust museossa. Se oli paljon hienommin toteutettu kuin Terror Házan museo. Siellä oli kaikki tekstit myös englanniksi. Sissänpääsy oli opiskelijoilta 0,50€.