Tämän lauseen muistan elävästi äitini sanoneen, kun hän on muistellut retkiä itä-naapuriin. Muistan myös, että sukkahousuilla sai mitä tahansa ja vuokaleipää tuotiin kasseittain takaisin tullessa. Ensimmäinen muistelo kuulosti kuitenkin minun mielestäni kaikista hauskimmalta, sillä sukkahousujahan saa nykyään kaikkialta ja venäläinen leipä ei ole mielestäni kovin hyvää - se on kuivaa ja ajoittain hapanta.

Päätimme viikonloppuna kokeilla Tiian kanssa, että miten se shampanjalla pesu oikeasti toimii. Tiian hammaslääkäriäidiltä emme kysyneet neuvoja vaan otimme itse härkää sarvista kiinni - tai tässä tapauksessa skumppapullon kaulasta kiinni.



Emme tienneet, että laitetaanko myös hammastahnaa ja purskutellaan shampanjalla vai pestäänkö pelkästään shampanjalla, joten käytimme myös hammastahnaa.



Tino Singh opetti meitä 90-luvulla harjaamaan ja kurlaamaan. Tiia osasi tämän erinomaisesti.



Saimme myös Mikon kokeilemaan hampaiden pesua shampanjalla. Hänelle emme kuitenkaan antaneet hammastahnaa ja ilmeisesti ei tullut yhtä puhdasta kuin meillä, koska Mikko kurlasi sen jälkeen puoli pulloa vodkaa.